top of page

Film o psychospirituální krizi přilákal do opavského kina Mír téměř 300 lidí /video v článku/

I v domovském městě Mezinárodního transpersonálního centra Holos je velký zájem veřejnosti o tématiku psychospirituální krize. Do opavského kina Mír přišlo ve středu 15.11. na opavskou premiéru téměř 300 lidí. Velký zájem ukázala i následná beseda trvající více než jeden a půl hodiny.

Dokumentární film s názvem „Z temnoty duše… světlo“ natočilo centrum Holos ve spolupráci se známým režisérem dokumentárních filmů Viliamem Poltikovičem. Ten se zúčastnil také následné besedy společně s MUDr. Milanem Hrabánkem jako autorem projektu a Helenou Hudečkovou, jednou z aktérek filmu, která se podělila o svůj osobní příběh s psychospirituální krizí.

Film je součástí širšího osvětového projektu centra Holos a má za cíl seznámit laickou i odbornou veřejnost s tématem psychospirituální krize, která bývá často v psychiatrických zařízeních chybně diagnostikována a neefektivně léčena farmakologicky. Centrum Holos, jako součást mezinárodní sítě ISEN, tak otevírá odbornou diskuzi na toto téma a zároveň nabízí řešení v podobě centra v Opavě-Vlaštovičkách, kde mohou lidé procházející takovýmto typem krize v bezpečném prostředí pracovat na jejím úspěšném zvládnutí.

Dalšími částmi projektu je vydání knihy s příběhy lidí, kteří psychospirituální krizí prošli a následně spuštění vzdělávacího programu pro terapeuty, kteří se chtějí lidem v psychospirituální krizi odborně věnovat.

Další možnost zhlédnout dokument bude již tuto neděli 19.11. v Uherském Hradišti v rámci festivalu Avalon. I po tomto promítání proběhne beseda s Milanem Hrabánkem.

Bližší informace o celém projektu najdou zájemci na webu www.ztemnotydusesvetlo.com a na webu Holos Centra www.holos.cz.


Nejnovější příspěvky
Archiv
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page