top of page

Promítání filmu o psychospirituální krizi v Holos Centru v Opavě

V úterý 16.1.2018 proběhlo promítání filmu „Z temnoty duše… světlo“ v Mezinárodním transpersonálním centru Holos. Symbolicky se tak film vrátil do místa, kde bylo natáčeno několik částí tohoto filmu, zejména rozhovory s prof. Stanislavem Grofem a s MUDr. Milanem Hrabánkem. Besedy po promítání se kromě veřejnosti zúčastnili také klienti aktuálně procházející terapeutickým programem centra.

Dokumentární film s názvem „Z temnoty duše… světlo“ natočilo centrum Holos ve spolupráci se známým režisérem dokumentárních filmů Viliamem Poltikovičem. Film je součástí širšího osvětového projektu centra Holos a má za cíl seznámit laickou i odbornou veřejnost s tématem psychospirituální krize, která bývá často v psychiatrických zařízeních chybně diagnostikována a neefektivně léčena farmakologicky.

Po filmu proběhla beseda s MUDr. Milanem Hrabánkem, vedoucím terapeutického týmu centra Holos, a Janou Vysoudilovou, jednou z aktérek filmu, která se podělila o svůj osobní příběh s psychospirituální krizí. Jana je také členkou terapeutického týmu Holosu, pořádá workshopy muzikoterapie a relaxační večery s léčivou hudbou v našem centru.

Návštěvníci si také mohli prohlédnout prostory centra Holos a získat větší povědomí o jeho činnosti a pořádaných akcích.

Další promítání filmu proběhne 30.1. v Kopřivnici, 13.2. ve Šternberku, v březnu pak v několika městech v Čechách.

Bližší informace o celém projektu najdou zájemci na webu www.ztemnotydusesvetlo.com a na webu Holos Centra www.holos.cz.


Nejnovější příspěvky
Archiv
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page